Paintball DUM-DUM

Pratite nas: GOOGLE +

Paintball

PAINTBALL PRAVILA

 1. Za vrijeme igranja paintball-a zabranjeno je skidanje maske za lice sve dok igra nije gotova te dok svi markeri/puške nisu spušteni na tlo. Skidanje ili nenošenje maske u terenu smatra se ozbiljnim kršenjem pravila i kažnjava se isključenjem iz igre ili udaljenjem s paintball terena.
 2. Cijev markera/puške obavezno držati okrenutu prema podu za vrijeme trajanja pauze. Na cijev markera bavezno staviti zaštitnu navlaku prilikom izlaska s terena.
 3. Zbog sigurnosnih razloga zabranjeno je sakupljati kuglice s poda. Ispucane kuglice su omekšane i više se ne rasprsnu na cilju već se odbijaju kao gumeni meci. Jednom ispucane kuglice prilikom ponovnog korištenja mogu oštetiti marker i ozlijediti igrača.
 4. Pogodak vrijedi u bilo koji dio tijela ili opreme.
 5. Nakon pogotka diže se ruka u zrak i napušta teren do sljedeće igre.
 6. Zabranjeno je brisanje pogotka (boje s opreme i tijela).
 7. Zabranjeno je otkrivanje pozicije igrača u terenu nakon izlaska iz igre.

Pravila paintball-a vrijede za sve igre i scenarije.

 

PAINTBALL OPREMA

paintball oprema dum dum mokrice

 

PAINTBALL IGRE

OSVOJI ZASTAVU
U igri “Osvoji zastavu” natječu se dvije ekipe koje imaju polazne baze jednako udaljene od središta terena. Obje ekipe imaju isti zadatak: osvojiti zastavu koja se nalazi u središtu terena i prenijeti je u protivničku bazu. U drugoj varijanti igre, ekipe moraju uzeti zastavu koja se nalazi na sredini terena i zastavu u protivničkoj polazišnoj bazi te obje prenijeti u vlastitu polazišnu bazu. Kako bi osvojili protivničku zastavu, svaki tim u dinamičnom i natjecateljskom okruženju treba što uspješnije realizirati dogovorenu strategiju. Protivničke ekipe označene su različitim bojama odijela.

IZDAJNIK
Cilj igre je eliminirati protivničkog zapovjednika, ali oprezno, jer se u svakoj ekipi nalazi jedan izdajnik koji će okrenuti protiv svoje ekipe. Svaka ekipa ima špil karata iz kojeg svi igrači izvlače karte. U svakom špilu se nalaze po jedan kralj i jedan jocker. Samo igrači koji su izvukli kraljeve pokazuju svoju kartu. Oni su zapovjednici svoje ekipe. Oni koji su izvukli jockere su izdajnici. Izdajnici kao i svi ostali igrači ne otkrivaju svoj identitet. Zapovjednici su označeni trakom na obje ruke. Izdajnici se mogu okrenuti protiv svoje ekipe u bilo kojem trenutku nakon početka igre. Pobjeđuje se eliminacijom suparničkog zapovjednika. Ako izdajnik eliminira zapovjednika, protivnička ekipa pobjeđuje.

NAPAD I OBRANA
U igri sudjeluju dvije ekipe: napadačka i obrambena. Obrambena ekipa postavljena je na ograničenom i omeđenom području unutar kojeg se nalazi zastava. Branitelji ne smiju napuštati područje koje im je određeno. Napadači mogu napadati s bilo kojeg položaja na terenu. Pogođeni igrači ispadaju iz igre. Eliminirani igrači ne smiju gestama ili govorom otkrivati namjere, ili lokacije protivničke ekipe. Pobjeda napadača se ostvaruje u trenutku skidanja zastave. Pobjeda branitelja se ostvaruje zaustavljanjem napadača u skidanju zastave.

PREDSJEDNIK
Jedan igrač dobije ulogu predsjednika i ne nosi marker (pušku) te za vrijeme igre ne smije biti pogođen. Igrači iz njegova tima moraju ga odvesti do određene točke na terenu dok ih protivnički igrači napadaju.

OSVOJI PROTIVNIČKU BAZU
U igri sudjeluju dvije ekipe od dva ili više igrača. Na svakoj strani terena nalazi se baza. Prije početka igre svaka ekipa podiže svoju zastavu u svojoj bazi. Pobjeda se ostvaruje kad jedna ekipa osvoji protivničku bazu, odnosno skine zastavu protivničke ekipe i podigne svoju zastavu. Ekipa koja ima podignute svoje zastave u obje baze je pobjednička. U igri nije potrebno eliminirati protivničku ekipu za pobjedu.

ELIMINACIJA
Na terenu se nalaze dvije ili više ekipa koje igraju svaka za sebe. Zadatak igre je eliminirati sve protivničke ekipe koje se nalaze na terenu.

LOV NA ZECA
U igri „Lov na zeca“ ekipa lovaca lovi jednog igrača (zeca). Kako bi „zecu“ dali određenu prednost, može mu se dodijeliti marker i štit ili ga oboružati s puno više municije od lovaca koji najčešće dobiju svaki 20 kuglica. „Zec” ima 5 minuta prednosti od ulaska u teren, a lovcima je zabranjeno pratiti gdje ide. Svi lovci moraju započeti igru u isto vrijeme s istog mjesta. Znak za početak igre mora biti dovoljno jasan kako bi i „zec“ znao da je lov počeo. Pogođeni igrači izlaze iz igre. Ako „zec“ nosi štit, pogodak u štit nije eliminacija. Lovac ispada iz igre kad potroši municiju. Igrači koji su eliminirani ni na koji način ne smiju otkriti lokaciju protivničkih igrača.

ZATVOR
Cilj igre „Zatvor“ je zarobiti sve protivničke igrače. Pogođeni igrač odlazi u protivnički zatvor i ostaje tamo dok ga suigrači ne oslobode dodirom. Oslobođeni igrač se priključuje igri.

 • zabranjeno je gađati zatvorenike,
 • zatvorenicima je zabranjeno gađati,
 • svi igrači počinju igru u bazi i ne smiju je napuštati dok igra ne počne,
 • igrači koji su eliminirani ni na koji način ne smiju otkrivati lokaciju protivničkih igrača.

FAQ

1.

Što ako me pogode u ruku, jesam li eliminiran ?

Eliminacijski pogodak je svaki onaj koji pogodi bilo koji dio tijela ili opreme (znači kada se osjeti pogodak na tijelu).

2.

Kako ciljati s paintball markerom ?

Pri gađanju mete uvijek je dobro odjednom ispaliti nekoliko kuglica te prema smjeru kretanja prve ispravljati smjer cijevi (putanja kuglice je vidljiva golim okom i pomoću nje se najpreciznije može odrediti što napraviti da sljedeće ispaljene kuglice pogode cilj)

 

višeVijesti

11.7.

Početkom sedmog mjeseca 2013. godine krenula je s radom redizajnirana stranica Paibtball kluba Dum Dum.

03.7.

Prihvaćena odluka upravnog vijeća kluba o redizajnu stranice.

Dokumenti